Zapraszamy do obejrzenia czwartego webinaru skierowanego do nauczycieli i dietetyków realizujących program Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu. Podczas naszych spotkań opowiadamy, jak ciekawie prowadzić lekcje według scenariuszy, omawiamy tematy zajęć, które mogą sprawiać trudności, staramy się inspirować i wyjaśniać.
Na czwartym webinarze, który odbył się 29.01 dietetyczka Katarzyna Pieczyńska opowiedziała o zasadzie różnorodności w diecie oraz o tym jak często i jakie parówki wybierać.
Kasia Woźnicka, koordynatorka programu Dobrze Jemy, specjalistka żywienia człowieka oraz edukatorka kulinarna z wieloletnim doświadczeniem, zaproponowała kilka tematów i sposobów na poprowadzenie zajęć o śniadaniu. Podpowiedziała, jakie przepisy warto wykorzystać, podczas takich warsztatów kulinarnych oraz jakich błędów unikać w edukacji żywieniowo-kulinarnej