WYNIKI KONKURSU „DOBRZE JEMY, BO GOTUJEMY”!

WYNIKI KONKURSU „DOBRZE JEMY, BO GOTUJEMY”!

Po wielu burzliwych dyskusjach jury w składzie:

Agata Gawska- Dyrektor Fundacji Szkoła na Widelcu, Katarzyna Woźnicka- koordynator programu Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu, Patrycja Pietraszek- dietetyk Fundacji Szkoła na Widelcu, Katarzyna Pieczyńska- dietetyk Fundacji Szkoła na Widelcu, Agnieszka Zawadzka- dietetyk Fundacji Szkoła na Widelcu

wybrało zwycięzców i wyróżnionych konkursu w ramach III edycji programu Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu, pt. „Dobrze jemy, bo gotujemy”.

Miejsce I w kategorii film oraz nagrody:

  • Pokaz kulinarny dla uczniów klas 1-3 zwycięskiej szkoły oraz warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim dla wygranej klasy na terenie szkoły
  • sprzęt od Marki o wartości 6 000 zł do prowadzenia zajęć kulinarnych w szkole: 1x Urządzenie wielofunkcyjne TEFAL i-COMPANION XL
  • 1x Wyciskarka wolnoobrotowa Juice N’Clean; 2x Chopper ręczny
  • 25 lunchboxów dla uczniów od marki
  • zestaw utensyliów kuchennych Inginio i koszyk do gotowania na parze dla nauczyciela od marki
  • 25 desek do krojenia od marki
  • Oliwa Extra Vergine Mini dla 25 uczniów
  • 25 fartuszków dla uczniów od
  • 1 fartuch dla nauczyciela od
  • zestaw ziół na parapetowy ogródek od
  • zestaw gadżetów od marki (kredki+notes) dla 25 uczniów
  • podwójne zaproszenie na Festiwal dla Nauczyciela;
  • konsultacja miesięcznego jadłospisu szkolnej stołówki przez Fundację Szkoła na Widelcu wraz z 2-godzinnym szkoleniem prowadzonym przez dietetyka i technologa żywności dla personelu szkolnej stołówki

otrzymuje:

Szkoła Podstawowa nr 2 im. ks. Jana Twardowskiego w Łodzi

.

Miejsce I w kategorii praca plastyczna – książka kucharska oraz nagrody:

  • Wizytę w restauracji wraz z lekcją prowadzoną przez edukatora Szkoły na Widelcu dla wygranej klasy od
  • sprzęt od marki do prowadzenia zajęć kulinarnych w szkole: 1x Blender ręczny Quick Chef
  • 1x Blender kielichowy Perfect Mix
  • 2x Chopper ręczny; zestaw utensyliów kuchennych Inginio i koszyk do gotowania na parze dla nauczyciela od marki
  • 25 desek do krojenia od marki
  • Oliwa Extra Vergine Mini dla 25 uczniów
  • Zestaw gadżetów od marki (kredki+notes) dla 25 uczniów
  • 25 fartuszków dla uczniów od marki
  • 1 fartuch dla nauczyciela od marki
  • zestaw Ziół na parapetowy ogródek od marki
  • podwójne zaproszenie na Festiwal dla Nauczyciela;
  • konsultacja miesięcznego jadłospisu szkolnej stołówki przez Fundację Szkoła na Widelcu wraz z 2-godzinnym szkoleniem prowadzonym przez dietetyka i technologa żywności dla personelu szkolnej stołówki

otrzymuje:

Szkoła Podstawowa w Janikowie, za pracę klasy 1b

.

Wyróżnienia oraz nagrody:

  • Sprzęt od marki do prowadzenia zajęć kulinarnych w szkole: 1x Blender kielichowy Blend Force
  • zestaw utensyliów kuchennych Inginio i koszyk do gotowania na parze dla nauczyciela od marki
  • 25 desek do krojenia od marki
  • oliwa Extra Vergine Mini dla 25 uczniów
  • 25 fartuszków dla uczniów od marki
  • 1 fartuch dla nauczyciela od marki
  • zestaw Ziół na parapetowy ogródek od marki

otrzymują:

  • w kategorii film:
  • Szkoła Podstawowa im. Marii Konopnickiej w Górach Mokrych
  • Szkoła Podstawowa nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi w Kętrzynie
  • Szkoła Podstawowa im. św. Floriana w Glisnem
  • Szkoła Podstawowa nr 289 w Warszawie
  • Szkoła Podstawowa nr 6 im. Jana Pawła II w Kraśniku
  • w kategorii praca plastyczna:
  • Szkoła Podstawowa im. Józefa Bieńka w Librantowej w Nowym Sączu
  • Szkoła Podstawowa nr 39 im.S.Moniuszki w Kielcach
  • Salezjańska Szkoła Podstawowa im. św. Dominika Savio w Lublinie
  • Szkoła Podstawowa im. ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Nowym Duninowie,
  • Zespół Szkół Miejskich  nr 1 w Jaśle

Do wszystkich szkół, które wzięły udział w konkursie wyślemy plakaty edukacyjne Fundacji Szkoła na Widelcu oraz dyplom.

Lista szkół:

  • Szkoła Podstawowa Nr 1, Poznań
  • Zespół Szkolno-Przedszkolny, Bielcza
  • Szkoła Podstawowa nr 6 im. Marii Konopnickiej w Będzinie, BĘDZIN
  • Szkołą podstawowa nr 289, Warszawa
  • SMS Ruda Śląska, Ruda Śląska
  • Szkoła Podstawowa nr 356 w Warszawie, Warszawa
  • Publiczna Szkoła Podstawowa nr 2 im. Jana Pawła II w Szydłowcu, Szydłowiec
  • Szkola Podstawowa im Jana Pawła II, Psary śląskie woźniki
  • Szkoła Podstawowa im. St.Staszica, Bolesław
  • Publiczna Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka, Sowczyce
  • Szkoła Podstawowa nr 5 im. Dzieci Polskich, Piła
  • Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy, Rzeczyca 1
  • Szkoła Podstawowa w Działoszy, Syców
  • Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi, Chorzów
  • Szkoła Podstawowa im. Jana Kochanowskiego w Szówsku, Szówsko
  • Szkoła Podstawowa nr 3 w Białymstoku, Białystok
  • Szkoła Podstawowa w Damnie, Damno
  • Szkoła Podstawowa nr 28, Kielce
  • Szkoła Podstawowa nr 279, Warszawa

Dla wszystkich rodziców uczniów oraz nauczycieli ze szkół, które wzięły udział w konkursie zorganizowany zostanie darmowy webinar pod tytułem „Jak dobrze jeść żeby dobrze żyć”. Jego termin zostanie wysłany do koordynatorów wraz z danymi dostępowymi w przyszłym tygodniu.

Nagrody zostaną wysłane do szkół  kurierem do 26.06.2020

Sprostowanie i przeprosiny:

Z powodu błędu koordynatora programu przy ogłoszeniu wyników tegorocznego konkursu nastąpiła pomyłka.

W kategorii II praca plastyczna- książka kucharska w pierwotnej wersji publikacji z wynikami została zamieszczona błędna informacja o zwycięstwie klasy 1c z Janikowa, która przygotowała pracę w innej kategorii. Największą ilość punktów podczas obrad uzyskała praca klasy 1B z Janikowa, czego im serdecznie gratulujemy.

Uczniów, rodziców oraz Panią wychowawczynię klasy 1C z Janikowa serdecznie przepraszamy za błąd w publikacji wyników. Mamy nadzieję, że wraz z klasą 1B będziecie wspólnie wykorzystywać sprzęt do gotowania i uprawiać razem zioła na parapetowym ogródku podczas zajęć kulinarnych w przyszłym roku szkolnym. W ramach szczerych przeprosin prześlemy do szkoły dla każdego ucznia klasy 1C plakat edukacyjny od Szkoły na Widelcu oraz fartuszek kucharski. Wszystkich bardzo ciepło pozdrawiamy, szanujemy wasze wielkie zaangażowanie w projekt i mamy nadzieję, że dalej będziecie odkrywać tajniki dobrego jedzenia!

A rodziców oczywiście również zapraszamy do udziału w webinarium, którego szczegóły opublikujemy niebawem. Jeśli potrzebują Państwo bezpośredniego kontaktu z koordynatorem prosimy o e-mail: k.woznicka@szkolanawidelcu.pl lub tel. pod nr 694-441-485.